Hur du använder Hagwalls nya släktalbum

 

Vad du kan få ut av Hagwalls nya släktalbum

Alltfler tycker någon gång att det vore roligt att veta mer om de människor som ligger bakom ens existens i det förflutna. Den här hemsidan är tänkt som en sorts album med bilder och berättelser om släkten Hagwall från byn Hagvards på Gotland och vill göra släktingarna och deras miljöer levande.

Hagwalls nya släktalbum ger en bred informationsbas för dig som vill veta mer om släkten Hagwall. Här finns cirka 90 specialsidor om släktingar som tillsammans omspänner 10 generationer och innehåller uppgifter om cirka 600 släktingar totalt.

Karaktären av släktalbum innebär att varje sida inleds med en bild. Även fortsättningssidorna för en del släktingar som vi vet mycket om inleds med bilder. Det är som att bläddra i ett fotoalbum!

De fördelar en hemsida kan erbjuda är till exempel att det är lättare att navigera i den än i tryckt information och att det också är enklare att använda bilder.

Bilderna är oftast hämtade från fotografier, ibland från kyrkobyggnader i födelseförsamlingar och från andra miljöer.

Hur du kan använda Hagwalls släktalbum

På startsidan ser du den gamla gården Hagvards och till vänster ett antal lättanvända menyer som snart ska beskrivas. För att komma igång kan du klicka på släktgrenen Johan Petter Hagvall som står i menyn till vänster. Om du söker en viss släkting klickar du först på en släktgren, sedan på Personindex och till sist på det namn du söker i listan över släktgrenens personer med egen hemsida. Varje persons sida består av tre delar: till vänster upptill ses alltid menyerna, under dem basuppgifter om den aktuella släktingen och till höger bild och text om släktingen. Genom att klicka på något av de röda namnen bland basuppgifterna tar du dig vidare till den speciella sidan om den släktingen.

Personindex

För varje släktgren finns ett personindex. Ett klick på denna meny visar hela listan med släktgrenens personer med egen hemsida. Välj och klicka så kommer du till rätt sida!

Senaste nytt

Här får du aktuell information om senaste tillägg och ändringar.

Hör av dig!

Ett klick på denna meny tar fram en särskild sida från vilken du kan skicka ett mail med bidrag eller synpunkter. Klicka bara på det markerade ordet "webbmastern" så öppnas ett vanligt formulär för att skicka mail. Använd gärna denna möjlighet när du har information som kan förbättra släktalbumet eller vill påpeka någon felaktighet. Informationen skickas till webbmastern Clas Hagwall som lovar bekräfta att ditt bidrag kommit fram och använda det efter bästa förstånd.

Det kan ju hända att du har något skrivet som kan bifogas. Kanske har du rent av möjlighet att skicka en bild av någon släkting. Om du inte har möjlighet att scanna den själv så kan du få hjälp med detta. Text- och bildfiler bifogar du till ditt mail på vanligt sätt.

Förklaringar

Leder dig till den information som du just nu läser

Startsidan

Tar dig förstås tillbaka till släktalbumets startsida.

Mina källor

Släktalbumet bygger för närvarande mest på tidigare forskning av andra. Detta är huvudkällorna:

Jag hoppas förstås kunna bidra med egen forskning så småningom. Tillkommande källor kommer att redovisas underhand.Välkommen till Hagwalls släktalbum!

 

Personindex

Detta personindex innehåller alla personer som fått en egen sida i släktalbumet med personer att hänvisa till.

Personerna är ordnade i följande sju grupper:

För varje grupp finns ett särskilt personindex för de personer som ingår i denna grupp.

Klicka på något av namnen i menyn till vänster så kommer du till respektive släktgrens egen sida. Klicka sedan på menyn "Personindex" på denna sida för att söka vidare.

Välj släktgren här:

Johan Petter Hagvall
Emilia Fredrika Wiman
John Hagvall
Pehr Hagwall
Emil Hagwall
Carl Hagwall
Arthur Hagwall